Mannen bakom den bästa sömnen

Den internationellt kända sängdesignern Pauli Jämsén har arbetat för en bättre sömn redan under 30 år. Årtionden av erfarenhet och kunnande om tillverkningen av de bästa sängarna sammanfattar modellerna som bär hans namn.

Sängdesignern Pauli Jämsén drivs framåt av en sak. Han vill att människor ska sova så bra som möjligt. Det är därför han bara vill göra världens bästa sängar, vari sömnen är den bästa möjliga. Med tre årtionden av erfarenhet, vet Pauli Jämsén vilken typ av säng man sover bäst i- och hur denna typ av säng ska tillverkas.

Det hela började för 30 år sedan. Jämsén hade precis börjat jobba som möbelförsäljare. Hans kunder hade problem. Kunden kunde inte sova i sin nya säng, sängen skulle vara den bästa på marknaden.

Jämsén började utreda saken. Madrassen justerades och den byttes även några gånger. Situationen löstes först när fabriken tillverkade en ny madrass enligt Jämsens råd. Jämsén märkte att han blev mer och mer intresserad av hur en bra säng görs- och att han lyckades med att förverkliga en.

Jämséns sängdesigner talanger märktes snabbt inom branschen. Han designade för flera sängfabriker olika modeller, innan han grundade fabriken Joensuu Sänkytehdas, tillsammans med den erfarna Markku Rönkkö och åtta andra professionella.

"Vi tillverkar världens bästa sängar med att lyssna på kunderna. Bara en perfekt produkt är tillräckligt bra.”

Idag är Pauli Jämsén Designer Beds -sängmodellerna kända för sina höga kvalitet i hela världen. Jämséns recept är enkelt utan att pruta. Endast den bästa kvaliteten duger, både när det gäller material samt kvaliteten på arbetet. Med årtionden av erfarenhet i bagaget, har Jämsén lärt sig känna de material som fungerar bäst- samt de bästa tillverkningslösningarna.

Pauli Jämsén tycker att den bästa belöningen för det jobb han utfört, är att hans kunder sover gott. Han upplever att hans arbete är att se till att människorna mår bra. Hans planerade produkter som är gjorda för att sova i samt som är världens bästa, är hans redskap för människornas välbefinnande.

Enligt undersökningar sover folk mindre och mindre. Det är därför ännu viktigare, att sömnen är av bästa möjliga kvalitet. En bekväm säng som är utformad i enlighet med individuella behov, möjliggör den bästa sömnen.

Jämséns kunder har märkt detta i praktiken. Livskvaliteten förbättras i samma takt, som kvaliteten på sömnen. En nöjd användare berättade att han slutade att höra hissen i det våningshus han bodde, efter att skaffat en säng som Jämsén planerat. En annan kund hade flugit med ett privat flygplan tre tusen kilometer bara för att kunna köpa en säng tillverkad av Jämsén. Berättelserna om nöjda kunder är många, vilket är grunden för allt.

”Vi lyssnar ständigt på våra kunder. Endast genom att göra det, kan vi erbjuda världens bästa sängar att sova i. Det är viktigast för oss”, säger Pauli Jämsén.